ACE Consulting

IoT-järjestelmän jatkokehitys ja käytön tuki valmistavan teollisuuden yritykselle

Kasvattaakseen kilpailuetuaan asiakkaamme on kehittänyt IoT-pohjaisen Vendor-Managed Inventory (VMI) ja data-analytiikka järjestelmän optimoidakseen omia- sekä asiakkaiden prosesseja. Uuden järjestelmän kehittäminen ja käyttöönotto tuottaa kuitenkin paljon haasteita, sekä kehitys- että käyttöpuolella.

Ota yhteyttä

Vincent Weckström – Business Analyst
S-posti: [email protected]
Puh: +358 440 456 477

Asiakkaan tarve

Asiakkaamme kehittämä IoT järjestelmä oli jo käytössä, mutta prosessien kehittämiseen ja käytön lisäämiseen asiakkaamme tarvitsi:

  • Systemaattista ajattelua
  • Tuoretta näkökulmaa
  • Yrittäjämäistä tekemistä
  • Johtamistaitoja

Toteutus

Projektin alkaessa toukokuussa 2020 keskityimme kahteen pääosaan. Ensimmäinen osa keskittyi järjestelmän testaukseen, ja siihen kuului mm. bugien etsiminen, uusien toimintojen validointi ja testimääritysten luonti testiautomaatioprojektiin. Toinen osa oli fokusoitunut support-puolen kehittämiseen, tavoitteena siirtää järjestelmän tuki täysin asiakkaan IT-tiimille. ACE:n konsultti Petteri kehitti koulutusmateriaalit, rakensi Knowledgebasea sekä otti järjestelmän first-tier käyttäjätuen haltuun.

Projektin edetessä asiakkaamme halusi hyvästä suorituksesta johtuen Petterin front-end ja UI-tiimin Scrum masteriksi. Scrum masterina Petteri on toiminut Product Owner:in oikeana kätenä fasilitoimalla kehitystiimiä. Scrum master osioon kuuluu päivittäisten kokousten pitäminen, kehityksen seuranta ja ongelmien ratkaiseminen yhdessä kehittäjien kanssa.

Tulokset – missä olemme nykyhetkessä?

Projektin alusta toukokuussa 2020 olemme päässeet ennustettua pidemmälle. Vuoden 2020 aikana edistimme seuraavia asioita:

  • Rakensimme testimääritykset testiautomaatio projektia varten.
  • Suunnittellimme, implementoimme ja seurasimme käytön tuen KPI:tä, mikä johti lyhyempiin odotusaikoihin.
  • Veimme analytiikan Microsoft PowerPointista Power BI:hin, ja täten koko prosessi automatisoitiin.

Projekti saa 2021 lävitse jatkoa. ACE ehdotti asiakkaalle järjestelmän käyttöasteen kasvattamista yhteisölähtöisten ja systemaattisten koulutusten johdolla. Tällä hetkellä olemme mukana luomassa järjestelmä road mappia, pitäen sisällään kattavan koulutus suunnitelman ja toteutuksen. Näin voimme luoda funktioittain räätälöityjä koulutuksia, varmistaaksemme että liiketoimintayksiköt saavat järjestelmästä irti maksimaalisen hyödyn.

Ota yhteyttä

Lähetä sähköpostia [email protected]

Tule käymään Eerikinkatu, 28 – 9. kerros, 00180 Helsinki

ACE Consulting

Tarvitsetko kumppania, joka oikeasti välittää tavoitteistasi?

Ota yhteyttä ja yhdistämme sinut oikealle asiantuntijalle!