ACEn verkostoesittelyt jatkuvat – seuraavaksi vuorossa on Pekka, joka on toiminut ACElla jo useamman vuoden. Pekka tunnetaan taloustieteen konkarina, ja hän on ollut mukana useammassa projektissa vuosien saatossa.

Miten päädyit ACE:lle? 

Päädyin ACElle opiskelukaverin kautta. Olimme kesällä 2016 viettämässä ISO-viikonloppua (tuutorien viikonloppu) ja hän mainitsi ACEn tarjoavan hyvää työkokemusta. Hän jäi ACEltä kesän lopussa pois, mutta laitoin syyskuussa avoimeen hakuun CV:n ja hakukirjeen, minkä jälkeen olen ollut enemmän tai vähemmän mukana.tterin kautta! Tutustuttiin Valtterin kanssa yliopiston purjehdusreissulla ja jäätiin LinkedIn-kavereiksi. Puolitoista vuotta myöhemmin bongasin Valtterin postauksen Linkkarista ja laitoin ihan sokkona viestiä! ACE:n konsepti kiinnosti ja muutaman keskustelun jälkeen kolahti – sillä tiellä yhä!

Millainen on opiskelutaustasi?

Olen opiskellut kaksi kandidaatin tutkintoa: Oxfordissa taloustieteestä, Aallossa tuotantotaloudesta. Syksyllä vuorossa taloustieteen maisteri LSE:ssä.

Mikä olisi sinun unelmaprojektisi?

Todennäköisesti taloustieteen asiantuntijuutta ja kvantitatiivistä analyysiä vaativa isohko projekti muutaman hengen tiimissä.

Mitä olet oppinut ollessasi ACElla?

Olen oppinut ACElla monipuolisesti eri taitoja. Asiakasvastuun ja omien projektien kautta olen oppinut toimimaan eri asiakkaiden kanssa, esittämään tuloksia ja hallitsemaan odotuksia. Yhteisön tapahtumissa olen oppinut paljon esimerkiksi juomasekoitusten tekemisestä, kryptovaluutoista ja breakdancesta.

Näiden lisäksi tutuksi ovat tulleet niin suurten kuin pienten yritysten toiminta, markkinatutkimukset, markkinaennusteet, Python, R ja MS office.

Mitä muita töitä olet tehnyt aiemmin?

Olen ollut hyvinvointia tutkivan taloustieteilijän tutkimusassistenttina Oxfordissa, kehittämässä erikoisrahastoja & avustamassa historiikin kirjoittamisessa Liikesivistysrahastossa, eri projektitöissä eri yrityksissä ja kiinteistönhoidon kesäapulaisena Espoon kaupungilla.

Mikä on seuraava trendi sun omalla alalla?

Taloustieteessä trendinä on todennäköisesti mallien kehittäminen esimerkiksi hyvinvoinnin huomioiminen varakkuuden sijaan ja ilmastonmuutoksen huomioiminen. Talouspolitiikassa trendinä vaikuttaa olevan sääntelyn lisääminen, mikä on nähtävissä niin teollisuuden päästöissä kuin teknologiajättien vallan rajoittamisessa.

Mitä teet töiden ulkopuolella?

Liikun/urheilen monipuolisesti ja pelaan shakkia.

Haluatko kuulla lisää Pekan osaamisesta? Verkostoidu Pekan kanssa LinkedInissä!