ACE:n alumni esittäytyy – Valtteri Torikka

ACE Consulting

28.7.2021

ACEn haastattelut jatkuvat! Seuraavaksi vuorossa on Valtteri, joka on ACEn alumni parin vuoden takaa!

Miten päädyit ACE:lle? 

Mulla oli yhteisiä tuttuja ACEn perustajan Tommi Laivuoren kanssa. Sain yhteyden Tommiin ja päädyin juttelemaan ACEn konseptista ja mahdollisuudesta nuorelle kaverille päästä työskentelemään yrittäjämäisesti. Kuulin myös muutamasta huipputyypistä, jotka olivat silloin ACElla ja ovat sittemmin vaikuttaneet mm. Slushissa ja kasvuyrityksissä isoissa rooleissa. Kulttuuri ja hyvä energia innostivat tulemaan mukaan porukkaan 🙂

Millainen on opiskelutaustasi?

Valmistuin vuonna 2017 KTK:ksi rahoituksen pääaineesta ja vuonna 2019 KTM:ksi strategia-pääaineesta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta. Kävin myös kaksi kertaa opiskelijavaihdossa: ensin Singaporessa (SMU) ja sitten Texasissa (UT, MBA-ohjelma).

Mitä opit ollessasi ACElla?

ACElla opin paljon itseni johtamisesta, tiimityöskentelystä erilaisten ihmisten kanssa, esimerkillä johtamisesta, työn priorisoinnista, organisaatioiden toiminnasta ja päätösprosesseista sekä monista yrityksen pyörittämiseen liittyvistä käytännön asioista. Ihan konkreettisesti opin paljon eri toimialoista ja eri kokoisten yritysten hankkeista. Uskon kuitenkin, että paras anti jäi ehdottomasti vuorovaikutustaitojen kehittymisestä ja upeista kollegoista, joiden kanssa sain työskennellä.

Miltä maailma näyttää 20 vuoden päästä?

Menestyneen sijoitusyhtiö Andreessen Horowitzin sanoin “Software is eating the world”. Uskon, että tämä trendi tulee ainoastaan voimistumaan tulevaisuudessa. Yksi lähes varma kulkusuunta on yhä useampien työtehtävien automatisointi sekä uusien työtehtävien syntyminen. Perustulo saattaa tehdä läpimurtonsa monissa maissa. 

Lisäksi, 20 vuoden kuluttua maailmassa on enemmän ihmisiä ja suurempi tarve energiantuotannolle kuin koskaan ennen. Monet nykyiset kehitysmaat ovat keskiluokkaistuneet ja asettavat planeetan kantokyvylle yhä suurempia haasteita. Toivottavasti ihmiskunta on kehittynyt harppauksin kestävässä energiantuotannossa ja saanut lievennettyä ilmaston lämpenemisen vaikutuksia. 20 vuotta on kuitenkin erittäin pitkä aika ihmismielelle, koska usein aliarvoimme pitkän aikavälin vaikutukset ja yliarvoimme lyhyen: tulevaisuus saattaa olla siis monella tavalla yllättävä. Toivon, että se on haasteista huolimatta monella tavalla yhä parempi.

Mikä on seuraava trendi omalla alallasi?

Lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä IT:ssä yhtenä kuumimmista aiheista jatkaa varmasti cloud computing ja sen yleistyminen. Pilvipalveluiden käytön yleistymisen myötä älykäs datan käsittely ja tekoäly muuttavat kokonaisia toimialoja mutta myös helpottavat ihmisten arkea. Toisena kiinnostavana trendinä näemme monilla aloilla yhä kiristyvän kilpailun sekä vaativampien kuluttajien pakottamana entistä asiakaslähtöisempiä ja kohdennetumpia tuotteita ja palveluita.

Kuka on sun esikuva (työelämässä)?

Katson ylöspäin rohkeita yrittäjiä, jotka laittavat kaiken likoon ja suurellakin riskillä uskaltavat sitoutua rakentamaan jotain kestävää. On olemassa muutamia hyvin periksiantamattomia ja mielikuvituksellisia poikkeusyksilöitä, joilla on mahdollisuus muuttaa maailmaa.

Ota yhteyttä

Lähetä sähköpostia [email protected]

Tule käymään Eerikinkatu, 28 – 9. kerros, 00180 Helsinki

ACE Consulting

Tarvitsetko kumppania, joka oikeasti välittää tavoitteistasi?

Ota yhteyttä ja yhdistämme sinut oikealle asiantuntijalle!